Touringcars: +31 (0)10 501 87 77
Autoverhuur: +31 (0)10 416 04 93

info@ringelberg.nlofferte@ringelberg.nl

Home / Business to business

Business to business

In 1923 werd door de heer A. de Jong de Tuindorpse Auto-Omnibus Onderneming opgericht. Deze T.A.O.O. werd op 5 april 1924 omgedoopt tot de Zwijndrechtse Auto Bus Onderneming en kort daarna vroeg de heer de Jong aan Leen Ringelberg of ie ‘m niet wilde komen helpen. Aldus geschiedde en gezamenlijk bouwden zij de Z.A.B.O. uit tot op 6 mei 1935 besloot de heer de Jong om alle aandelen aan Leen Ringelberg over te doen. Deze zette weer samen met zijn zoons de onderneming voort tot 5 juni 1935 om dan het bedrijf over te doen aan de N.V. R.A.G.O.M. een maatschappij die ontstaan was uit het samengaan van enkele andere busdiensten.

Bijna aansluitend begon Ringelberg echter weer een nieuwe busonderneming in v/m IJsselmonde en dat is het bedrijf is geworden zoals het nu reilt en zeilt. Tot 1960 gevestigd aan de Hordijk in Rotterdam/ IJsselmonde, vervolgens aan de Essendijk in Rhoon tot medio 2000 de moderne locatie aan de Leerlooierstraat in Hoogvliet (Gadering) werd betrokken.

Waren onze bussen vroeger herkenbaar aan de overwegend groene kleur en van lang vergeten merken als b.v. Guy of Austin, zie ook de fotogalerij, is dit met de tijd veranderd naar frisse, helderwitte autobussen cq. touringcars maar nu, anno 2016, met het nieuwe groene logo van Leo Ringelberg Touringcars of Ringelberg.nl.

Ons managementsysteem is ISO9001 gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het Touringcar Keurmerk. Mede hierdoor waarborgen wij voor u veilig vervoer met de ervaring uit het verleden maar de blik blijvend gericht op de toekomst.