Touringcars: +31 (0)10 501 87 77
Autoverhuur: +
31 (0)10 416 04 93

info@ringelberg.nl

Arboretum en Huis Doorn

In het hart van Utrecht bevindt zich een unieke groene schatkamer met vele duizenden boom- en struiksoorten. U brengt vandaag een bezoek aan deze kleurrijke en bijzondere wereld waar u van alles kunt ontdekken. Het Von Gimborg Arboretum in Doorn bezit een beroemde bomen en struiken collectie vanuit de gehele wereld. Het Arboretum dateert uit 1925 en is in landschapsstijl aangelegd met diverse kronkelende paden, mooie waterpartijen, vijvers en doorkijkjes.

Nabij het Arboretum ligt nog een bijzondere schatkamer n.l. Huis Doorn. Huis Doorn is het voormalige woonhuis van de Duitse Keizer Wilhelm. De inrichting van Huis Doorn is afkomstig uit de keizerlijke paleizen in Berlijn en Potsdam. Schitterende meubels, schilderijen en zilver kunt u hier bewonderen. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijk wonen.

Programma
Vanaf uw opstapplaats rijden we direct naar Doorn. In brasserie Rodestein wordt u hartelijk ontvangen met koffie en vers gemaakt gebak. Aansluitend brengt u een bezoek aan huis Doorn. O.l.v. van een deskundige wordt u hier rondgeleid en krijgt u veel te horen en te weten over de historie van Huis Doorn. Rond het middaguur wordt de lunch weer geserveerd in Brasserie Rodestein. Na de lunch wordt u per touringcar naar het Arboretum gebracht en krijgt u hier een boeiende rondleiding. Rond de klok van half vijf keert u weer terug naar de opstapplaats.

  • Inclusief 
  • Exclusief 
  • Meer informatie 
1 x koffie met gebak
entree / rondleiding huis Doorn
lunch (bestaande uit 3 sneden huisgebakken wldkornbrood met boerenbeenham, kaas en ambachtelijke kroket)
entree / rondleiding Arboretum Vom Gimborn
vervoer per luxe touringcar
btw
consumpties tenzij anders vermeld
reisduur van 08.30 – 18.00 uur
prijs per persoon op aanvraag