Touringcars: +31 (0)10 501 87 77
Autoverhuur: +
31 (0)10 416 04 93

info@ringelberg.nl

Dagje Gouda

Wat dacht u van een dagje Gouda? Vlak naast de deur en er is zoveel leuks te beleven! Er zijn tal van mogelijkheden, zoals een bezoek aan de kaasmarkt (op vaste data) of de Goudse Waag, diverse stroopwafel bakkerijen met excursies/demonstraties en zelfs workshops . Andere  Goudse Ambachten zijn ook te bewonderen op diverse locaties zoals  Goudse pijpen of keramiek en natuurlijk de kaarsen! U kunt Gouda prima op eigen gelegenheid verkennen , maar met een Gids van het Stadsgilde komt u nog veel meer te weten over deze prachtige stad. Dit kan te voet of met de fiets. We hebben 1 arrangement voor u geselecteerd als voorbeeld.

De touringcar laat u uit- en instappen op de busparking klein Amerika, vanwaar het een kleine 500 meter wandelen is naar de Sint Jan of de Markt van Gouda met het beroemde Stadhuis en de Goudse Waag.

Een van de highlights is de Goudse Sint Jan. Met haar 123 meter de langste kerk van Nederland en beroemd om haar Goudse glazen: 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. U wordt in de kerk ontvangen met koffie of thee en een echte Goudse Stroopwafel. Hierna volgt een rondleiding met een deskundige en enthousiaste gids, die u het verhaal vertelt achter de prachtige ramen. De rondleiding duurt ca. 1 uur. Vervolgens kunt u de ochtend of middag afsluiten met een lunch/high Tea of een kaas- en wijnproeverij in de kerk.
Wilt u een uitgebreidere of andere variatie op een bezoekje aan deze stad, neemt u dan vooral contact met ons op.