Touringcars: +31 (0)10 501 87 77
Autoverhuur: +
31 (0)10 416 04 93

info@ringelberg.nl

Historie

In 1923 werd door de heer A. de Jong de Tuindorpse Auto-Omnibus Onderneming opgericht, afgekort tot T.A.O.O. Dit werd op 5 april 1924 omgedoopt tot de Zwijndrechtse Auto Bus Onderneming (Z.A.B.O.) en niet lang daarna vroeg de heer de Jong aan Leen Ringelberg of hij hem wilde komen helpen. Samen bouwden zij Z.A.B.O. uit en op op 6 mei 1935 besloot de heer de Jong om alle aandelen aan Leen Ringelberg over te doen. Deze zette weer samen met zijn zoons de onderneming voort om op 5 juni 1935 het bedrijf over te doen aan R.A.G.O.M., een maatschappij die ontstaan was door een fusie van enkele andere busdiensten.

Dat was het moment dat Ringelberg zijn eigen nieuwe busonderneming startte in IJsselmonde. Tot 1960 zaten ze gevestigd aan de Hordijk in Rotterdam IJsselmonde. Vervolgens verhuisde ze naar de Essendijk in Rhoon en in 2000 verhuisde ze naar de huidige moderne locatie aan de Leerlooierstraat in Hoogvliet (bedrijventerrein Gadering).

Ook de uitstraling is met de tijd meegegaan. Waren de bussen vroeger herkenbaar aan de overwegend groene kleur, zijn ze nu overwegend helder wit met het nieuwe groene logo van Leo Ringelberg Touringcars of ringelberg.nl.

Lang vergeten busmerken als Guy of Austin zijn vervangen door Mercedes, Van Hool, Iveco en ander moderne busmerken (zie ook de fotogalerij).

Kwaliteitsmanagement

Ons managementsysteem is NEN-EN-ISO9001:2015 gecertificeerd en voldoet aan de eisen. Mede hierdoor waarborgen wij veilig vervoer voor u.